Vandvagt giver tryghed for hotelejer

Michael Eriksen har adgang til Vandvagt-data på sin computer. Grafen for det daglige forbrug viser tydeligt, at 26. oktober var usædvanlig – på den gode måde. Foto: Diana Holm

Hotel Thisted har investeret i et system, der slår alarm, hvis vandforbruget løber løbsk.

Lørdag 26. oktober ringede hotelejer Michael Eriksens telefon. Det var Torkild Møller Jensen fra Vandvagt ApS.
Torkild troede, der var noget helt galt. Vandforbruget på hotellet var voldsomt stort.
– Jeg kunne sige til ham, at det var helt ok, for 26 cykelryttere havde lige tjekket ind, og de skulle alle sammen have et brusebad, fortæller Michael Eriksen med et smil.
På computerskærmen finder han den graf, der med al tydelighed illustrerer, hvor travlt vandmåleren havde det den dag, cykelrytterne gik i bad.
Forbrug: 1290 liter på én dag.
Registreringen af forbruget time for time og dag for dag er kun en ekstra bonus.
Hotel Thisted har primært investeret i Vandvagt af en helt anden grund.
– Det handler om husets sikkerhed og vores egen tryghed, siger Michael Eriksen.
Vandvagt er et intelligent system, der kan forhindre spild og store vandskader.
Vandvagt er indstillet sådan, at der går en alarm i gang, hvis der sker et brud på et vandrør eller en anden form for usædvanlig hændelse.
– Jeg kan rejse på ferie og følge forbruget. Er der problemer, kan jeg selv afhjælpe dette via telefonen. Det er smart, pointerer Michael Eriksen.

 

Thors House er et nyt anneks til Hotel Thisted – og hotelejer Michael Eriksen er glad for, at
bygningen nu er sikret mod vandskade.

Hotel Thisted har netop bygget et helt nyt anneks – Thors House – med ni værelser.
– Det er et træhus, og hvis der pludselig løb 200 liter vand ud på gulvet, ville det være rigtig træls, siger Michael Eriksen.
Vandvagt lukker selv for vandforsyningen, hvis der sker en udsivning af vand på fem liter.
– Jeg behøver ikke selv at holde øje.Det er rart at vide, at systemet virker.
Thors House blev indviet 27. september i år.

Hotelejer Michael Eriksen tjekker det helt aktuelle vandforbrug i annekset, Thorshouse, hvor der på dette tidspunkt om formiddagen ikke er gæster. En liter vand er et billede på, at systemet virker, for et toilet løber – og hotelejeren er klar til at tilkalde en VVS-installatør.

Michael Eriksen var ikke i tvivl, da sælgeren fra Vandvagt ringede og spurgte, om han ville investere i det intelligente overvågningssystem.
– Ved at installere Vandvagt i det nye hus, kunne vi spare 1800 kroner i forsikringspræmie. Men det afgørende var trygheden, siger han.
Hotel Thisted har i øvrigt også sikret sig overvågning af varmeforsyningen. Det sker via Vandvagt Varme, der er et patenteret system til at måle sivning af fjernvarmevand året rundt.
Michael og Gitte Eriksen har i mange år drevet Café Conrad i Klitmøller. I april 2017 overtog de Hotel Thisted, der i alt har 39 værelser fordelt på 2700 kvadratmeter.
Derfor er det heller ikke uvæsentligt at spare på energiomkostningerne.
Vandsparedyser, elsparepærer og 2-skylstoiletter er sammen med Vandvagt med til at skabe en grøn profil.
– Det er tidens trend, konstaterer Michael Eriksen.

Det aktuelle forbrug kan altid følges på telefonen.

Vandvagt er et intelligent overvågningssystem, der overvåger vandforbruget og forhindrer spild og vandskader på bygninger, installationer, møbler og indbo.
Vandvagt er et dansk produkt og en grøn teknologi, der egner sig til parcelhuse, fritidshuse, landbrug, boligforeninger, industri og kommunale bygninger.
Vandvagt-teknologien, der er en patenteret teknik, bruges også til overvågning af fjernvarmeforsyning.
Patentet vedrørende fjernvarme, er en banebrydende teknik, der er enestående i sin evne til at måle sivning kontinuerligt året rundt på alle anlæg koblet på offentlige varmeværker.
Vandvagt blev i sommeren 2018 udvalgt som den mest lovende opfindelse inden for Energieffektive Løsninger i vækstprogrammet, Scale Up Denmark.
Vandvagt ApS ejes af Torkild og Mona Lisa Jensen. Firmaet har adresse i Skinnerup, Thy.