Pressemeddelelse: Tre nordjyske virksomheder kæmper om DM i vækst

Nordjylland er repræsenteret med hele tre virksomheder, når Scale-Up Denmark ved en stor finale-event torsdag kårer virksomheden med landets største vækstpotentiale blandt små og mellemstore virksomheder. 

De nordjyske firmaer og de øvrige otte finalister har forinden gennemgået et elite-træningsprogram for vækstvirksomheder.

Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram styrker i markant grad små og mellemstore vækstvirksomheder og deres forventninger til nyansættelser og omsætningsstigninger. Det gælder ikke mindst de 11 finalister, der på torsdag den 1. november kæmper i Scale-Up Denmarks store finale-event i Aarhus om at blive kåret som landets mest lovende højvækstvirksomhed.

Heriblandt tre, nordjyske vækstvirksomheder: Methyldetect fra Aalborg, der udbyder af teknologi til såkaldt epigenetisk forskning, Vandvagt fra Thisted producerer systemer, der slår alarm ved brud på vandrør, og endelig PowerCon fra Hadsund, der udvikler og producerer fuldskala elektriske omformere.

Årlig fordobling af omsætning

PowerCons deltagelse i Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram for små og mellemstore vækstvirksomheder har gjort en markant forskel, fortæller PowerCons administrator Gitte Terpet Østergaard:
“Det har givet os redskaber til at udvikle virksomheden i den helt rigtige retning – værktøjer, som har hjulpet os til at booste væksten, og det har i den grad styrket både vores forretningsmodel og strategiplan. Jeg håber, at vores omsætning vil fordobles hvert år i de kommende fem år, og jeg forventer, at vores aktuelle antal på 26 medarbejdere vil være det dobbelte om fem år.  Lige nu er vi bare så megastolte over at være i finalen – det er en fantastisk anerkendelse af vores arbejde.”

Omsætningsstigning på 8,5 milliarder

I alt 145 små og mellemstore, udvalgte virksomheder har indtil videre gennemgået Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram, og vurderingen blandt virksomhederne er, at programmet har styrket dem i markant grad. Det afspejler sig også tydeligt i deres øgede forventninger til fremtiden:
Virksomhederne forventer samlet set en ekstra stigning i omsætningen på 8,5 milliarder kroner over de kommende fem år efter deltagelsen i elitetræningsprogrammet. Samtidig forudser virksomhederne, at de i samme periode skaber over 2400 ekstra arbejdspladser i forhold til forventningerne før elite-træningsprogrammet.

Styrker forretningsmodeller

Scale-Up Denmarks mission er netop at skabe vækstvirksomheder og booste væksten i dem, fortæller Lisbeth Valther, der er direktør i Scale-Up Denmark:

”Vores elite-træningsprogram styrker små og mellemstore virksomheders forretningsmodeller markant og løfter vækstvirksomheder til endnu højere grader af vækst, så forventningerne til både omsætningsstigninger og antallet af nyansættelser bliver kraftigt forøget”.

Sidste års vinder: Firedobbelt omsætning

For sidste års finale-vinder, Addifab fra Jyllinge, der laver industrielle 3D-printer-løsninger, har deltagelsen i Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram medført markante fordele:

“Som deltager i programmet får man en helt unik værkstøjskasse med virkeligt effektive redskaber til vækst via en kraftigt styrket forretningsmodel. Vi forventer nu, at vores omsætning firedobles over de kommende tre år, og at vi i samme periode vækster fra 20 til 50 ansatte,” fortæller direktør i Addifab, Lasse Guldborg Staal.

Dansk Erhverv: Vigtige redskaber

Erhvervsorganisationen og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv tillægger Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram stor betydning for erhvervsudviklingen i Danmark, fortæller administerende direktør Brian Mikkelsen:

”Vækst, udvikling og nytænkning i små og mellemstore virksomheder er afgørende for, at de skaber nye arbejdspladser og står stærkt i den internationale konkurrence. Her er Scale-Up Denmarks elitetrænings-programmer vigtige redskaber til at løfte virksomhederne. Med finale-eventen sætter Scale-Up Denmark en meget vigtig dagsorden for erhvervsudviklingen i Danmark.”

Om Scale-Up Denmark
Scale-Up Denmark er et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen, de fem regioner, Dansk Industri og Dansk Erhverv. Formålet er at skabe flere og større vækst-virksomheder indenfor Danmarks styrkeområder. Scale- Up Denmark tilbyder potentielle højvækstvirksomheder blandt små og mellemstore virksomheder at deltage i et elite-træningsprogram, der munder ud i en strategiplan for accellereret vækst. Elite-træningsprogrammet indgår i et innovativt økosystem af erfarne virksomheder, brancheeksperter, forretningsudviklere, forskere, klyngeorganisationer  og investorer, der bidrager til at udvikle nye, innovative forretningsmodeller, som kan booste virksomhedernes vækst.

Læs mere om finale-eventen, finalisterne og programmet på https://scale-updenmark.com/finale