Godsbanen er nu sikret mod lækage

247 lejligheder og 126 hotelværelser i nybyggeriet Godsbanen i Aalborg er sikret mod lækage fra vand- og varmerør

Vi er lykkelige for at have fået Vandvagt her på hotellet. Det er meget betryggende.

Godsbanen består af fem lejlighedskomplekser og et hotel, der er opført på det tidligere godsbaneareal i Aalborg. Der er installeret Vandvagt i alle bygninger.

Det siger Emil Hauge, der er chef på Zleep Hotel Aalborg.
Hotellet er helt nybygget. De første gæster blev indkvarteret her for nøjagtig et år siden.
Hotellet er en del af Godsbanen, hvor der også er opført 247 lejeboliger i tre etaper.
Hele nybyggeriet Godsbanen har fået installeret lækagesikring fra Vandvagt ApS, hvilket bygherren A. Enggaard A/S har ønsket.

Godsbanen 107 er den sidste ejendom, der er bygget færdig og taget i brug i januar 2020.

Ingeniør og projektleder Kasper Nørgaard viser installationen frem i kælderen på Godsbanen 107, den sidste etape af byggeriet, der blev færdigt til indflytning 15. januar.

Grafikken over vandforbruget viser tydeligt, at der er sket indflytning midt i januar.

Vandvagt er koblet på både vand- og fjernvarmeforsyning i de fem beboelsesejendomme og hotellet.

Jeg har haft den daglige koordinering med Vandvagt ApS, og det er kørt fuldstændig gnidningsfrit, fortæller han.

Hotelchef Emil Hauge, Zleep Hotel Aalborg, er glad for den sikkerhed, der følger af at have Vandvagt installeret i kælderen.

Jeg har kun rosende ord at sige om samarbejdet. Når man er på en byggeplads, er det rart, hvis der ikke er nogen udfordringer. Med Torkild har en aftale været en aftale. Torkild og hans kolleger har været her og sat Vandvagt til, efterhånden som vi har været klar til det, tilføjer han.

Torkild Møller Jensen er indehaver af Vandvagt ApS, Skinnerup i Thy.
Han har instrueret Kasper Nørgaard og viceværterne i, hvordan systemet fungerer. Og så har han selv indkodet det forventede forbrug. Hvis det afviger fra normalen, får viceværten og Torkild begge en alarm.

Vandvagt kan programmeres efter forbruget. Systemet er indstillet sådan, at der er flere niveauer af alarm – nemlig sivning, flow og sprængning. I displayet vises aktuelt antal forbrugte liter.

Kasper Nørgaard fortæller, at der heldigvis ikke har været lækager endnu. Naturligvis er der uregelmæssigheder i opstartsfasen, fordi byggeriet er så nyt, at man endnu ikke kender forbruget.

Jeg kan forstå på viceværterne, at det ikke er noget, de bekymrer sig om. Torkild er god til at følge situationen og hjælpe, hvis der har været noget, siger Kasper Nørgaard.

Personligt har han været glad for, at Vandvagt blev koblet på ved den sidste fase af byggeriet.

Jeg har haft den daglige koordinering med Vandvagt ApS, og det er kørt fuldstændig gnidningsfrit, fortæller ingeniør Kasper Nørgaard, der har været projektleder på byggeriet Godsbanen.

Det har givet ro i maven at vide, at hvis der skulle ske en frostsprængning, så ville vandet ikke blive ved med at løbe, siger Kasper Nørgaard.

Zleep Hotel Aalborg har haft Vandvagt i et halvt års tid, og Emil Hauge fortæller, at der har været en indkøring, hvor Vandvagt skulle justeres til den daglige hoteldrift.

Det er kørt fint. Vi har haft en tæt dialog med Torkild, og vi har oplevet, at der er meget kort vej til at få hjælp, fortæller hotelchefen.

Efterhånden har han og den øvrige ledelse fået øvelse i at tolke overvågningen af vandforbruget og følge op på det selv.

Til dagligt håndterer vi det stille og roligt, men der var en nat, hvor min telefon gik helt amok. Vi havde fået en større kunstnergruppe ind på hotellet, og de skulle alle i bad. Der fik jeg en alarm, men det var der så en god forklaring på, smiler han.

Vandvagt er installeret i kælderen og koblet op på forsyning af vand og varme til bygningerne.

Fakta:

  • Godsbanen består af 247 lejeboliger og et hotel i kæden Zleep
  • Hotels med 126 værelser
  • Det er opført ved den tidligere godsbaneterminal ved jernbanestationen i Aalborg.
  • Byggeriet omfatter i alt 25.500 kvadratmeter og er opført af A. Enggaard.
  • Byggeriet begyndte i november 2017. 3. og sidste etape er netop afsluttet.
  • Der er installeret 6 Vandvagt-overvågningssystemer i området.

Vandvagt FAKTA

Vandvagt er et intelligent overvågningssystem, der overvåger vandforbruget og forhindrer spild og vandskader på bygninger, installationer, møbler og indbo.
Vandvagt er et dansk produkt og en grøn teknologi, der egner sig til parcelhuse, fritidshuse, landbrug, boligforeninger, industri og kommunale bygninger.
Vandvagt-teknologien, der er en patenteret teknik, bruges også til overvågning af fjernvarmeforsyning. 
Patentet vedrørende fjernvarme, er en banebrydende teknik, der er enestående i sin evne til at måle sivning kontinuerligt året rundt på alle anlæg koblet på offentlige varmeværker.
Vandvagt blev i sommeren 2018 udvalgt som den mest lovende opfindelse inden for Energieffektive Løsninger i vækstprogrammet, Scale Up Denmark.
Vandvagt ApS ejes af Torkild og Mona Lisa Jensen. Firmaet har adresse i Skinnerup, Thy.

Journalist Lone Lærke Krog
Fotograf Diana Holm